Trainingen en workshops

Bij PURE for Care vinden we het belangrijk dat de etherische oliën op een veilige en verantwoorde manier worden ingezet. Daarom bieden we trainingen en workshops aan voor zorgpersoneel, vrijwilligers en iedereen die werkzaam is binnen uw zorginstelling. 

Aromatherapie in de zorg

Steeds meer zorginstellingen zetten etherische oliën in als vorm van complementaire zorg, dit wordt ook wel Aromazorg genoemd. Zo wordt aromatherapie in de zorg onder andere ingezet voor meer ontspanning, een fijne sfeer of een betere nachtrust.

We zien vaak dat zorginstellingen het een spannende of ingewikkelde stap vinden om aromatherapie toe te passen. Graag helpen we je op weg om het te introduceren in het team en iedereen op weg te helpen met de producten. Een training of workshop is dan een fijne toevoeging. Tijdens de trainingen en workshops bji PURE for Care leren we het zorgpersoneel en vrijwilligers hoe de etherische oliën het beste ingezet kunnen worden.

Aromatherapie trainingen en workshops 

Tijdens de training ‘Aromatherapie in de zorg’ leer je hoe etherische oliën in de zorgverlening het beste ingezet kunnen worden. Bij PURE for Care werken we met de etherische oliën uit de Linde Care lijn van De Groene Linde. Deze lijn is speciaal gemaakt voor zorginstellingen en is gemaakt van 100% natuurzuivere etherische oliën.

Tijdens de training ‘Aromatherapie in de zorg’ leer je de basiskennis van aromatherapie en etherische oliën. Hierin bespreken we ook de toepassingen en geven we tips over hoe de oliën het beste ingezet kunnen worden. Vervolgens gaan we ons verdiepen in de producten van de Linde Care lijn: welke olie is geschikt voor welk moment (of zelfs voor welke cliënt) en hoe kunnen we ze inzetten? We sluiten de training af door de etherische oliën zelf te beleven en te ervaren.

Een training ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee;
  • Algemene informatie over etherische oliën en aromatherapie;
  • Producten uit de Linde Care lijn uitlichten;
  • Toepassingen met etherische oliën;
  • Praktijkervaringen als casus inbrengen;
  • De producten zelf beleven en ervaren.

Wij vinden het belangrijk om zelf te kunnen ervaren wat de werking van de etherische oliën is, dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de training. Dit doen we bijvoorbeeld door het geven van handmassages aan elkaar. Daarnaast is er tijdens de training ook ruimte om casussen uit de praktijk in te brengen.

Liever een andere invulling van een training? Ook dat is uiteraard mogelijk. In dat geval stemmen we dat graag met je af.