Aromazorg

Aromatherapie in de zorg, ook wel Aromazorg genoemd, wordt steeds vaker toegepast binnen zorginstellingen. Het is een mooie vorm van complementaire zorg en kan op vele gebieden een mooie ondersteuning zijn voor veel cliënten en patiënten. Etherische oliën hebben een diepgaande invloed op ons fysieke, emotionele en sociale welzijn.

Aromatherapie in de zorg wordt onder andere ingezet bij instellingen in de ouderen- en palliatieve zorg, maar ook de psychiatrische zorg, hospices, thuiszorg of het ziekenhuis.

Aromatherapie in de zorg

Voordelen aromatherapie in de zorg

Etherische oliën in de zorg kunnen voor diverse doeleinden worden ingezet en bieden daarmee op verschillende manieren een aantal voordelen, zoals:

  • Bij onrustige momenten en/of nachten kunnen etherische oliën een kalmerend en ontspannend effect hebben.
  • Citrus-oliën hebben de kracht om de sfeer in een groep op te vrolijken.
  • Vervelende geurtjes maskeren, denk dan aan geuren van ontlasting en urine, het eten of de typische ziekenhuisgeur.
  • Een (hand)massage met etherische oliën is een win-winsituatie: de oliën ondersteunen op emotioneel gebied, terwijl de directe aanraking een gevoel van geborgenheid, warme en ‘thuis’ geeft.

De Groene Linde

Bij PURE for Care werken we met de producten van De Groene Linde. Zij hebben een speciale lijn ontwikkeld voor de gezondheidszorg: de Linde Care. 

Alle producten uit de Linde Care hebben duidelijke namen, zodat medewerkers snel de link leggen tussen de etherische olie en de bijbehorende ondersteuning voor de patiënt/cliënt. Daarnaast is er in deze lijn rekening gehouden met eventuele contra-indicaties. Etherische oliën met contra-indicaties zijn in deze lijn uitgesloten.

Naar de shop
Sfeerbeeld PURE for Care

Meer informatie

Benieuwd wat etherische oliën voor uw zorginstelling kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we denken graag met u mee.

Tevens is het mogelijk om consulten en trainingen te geven aan zorgmedewerkers.